کاربرد NFS چیست؟
قابلیت های وسایل اندرویدی قابلیت پشتیبانی از تکنولوژی NFC است. در این مقاله قصد داریم در مورد آن بیشتر بدانیم. اِنافسی بعد از پیاده سازی در موبایل ها٬ لپتاپ ها و سایر وسایل هر روز بیشتر و بیشتر مورد توجه قرار گرفته.
گفته می شود که در آینده نزدیک اِنافسی بیشترین تاثیر را در نحوره استفاده ما از موبایلهایمان خواهد داشت. از خرید تا برقراری ارتباط با دوستان و یا قفل کردن وسیله نقلیهتان همه به نوعی وابسته به این تکنولوژی خواهند بود.
در ادامه به بررسی اجمالی اِنافسی می پردازیم.
NFC در چند کلمه
NFC مخفف کلمه Near Field Communication است و همان طور که از اسم آن بر می آید مجموعه ای از استانداردهای مخابرات بی سیم در فاصله های بسته و کوتاه است.
تلفن های هوشمند و یا گجت هایی که از امکان اِنافسی برخوردارند می توانند به سادگی اطلاعات را بین خود جابهجا کنند.
اِنافسی و (RFID (Radio Frequency IDentification گاهی به جای یک دیگر به کار می روند. اما در حقیقت NFC نسخه جدید تری از RFID است. امواج RFID می توانند بُرد بیشتری داشته باشند. مثلا در هنگام عبور از عوارضی با استفاده از این تکنولوژی شماره دستگاه پردازنده خودکار عوارض شما خوانده می شود. در حالی که برد ارتباطی اِنافسی به ۴ اینچ محدود شده. این موضوع اِنافسی را برای کاربرد های حساس مانند موارد استفاده از کارت اعتباری و یا ورود به محل های امنیتی بسیار کارآمد می کند.
NFC امکان برقراری ارتباط دو طرفه را به وجود می آورد در حالیکه RFID یک تکنولوژی خواندن یک طرفه است. انتقال عکس و کانکت ها بین وسایل رایج تریت کاربرد اِنافسی می باشد.
کدام وسیله ها مجهر به اِنافسی هستند؟
بیشتر تلفن های هوشمند و تعدادی از لپتاپ های جدید دارای چیپ اِنافسی می باشند. لیست کاملی از ابزارهای مجهز به اِنافسی توسط سایت دنیای اِنافسیفراهم شده است. Google nexux, HTC, Blackberriess و بسیاری دیگر از وسایل هم اینک مجهز به این تکنولوژی می باشند. چیپ های اِنافسی در “تگ” ها نیز جاسازی شده اند و نشان می دهد که دستگاه های شما با کدام یک می تواند ارتباط برقرار کند.
با NFC چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟
در ادامه دو کاربرد NSF را تشریح میکنیم.
کاربرد مالی:
این موضوع یکی از اصلی ترین هدفهای به وجود آمدن این فناوری بوده است. امروز بحث پرداخت های الکترونیکی یکی از مهمترین دغدغه های بشر است به طوری که روزانه میلیارد ها تراکنش مالی الکترونیکی در سرا سر دنیا انجام می شود و این مو ضوع بحث های مختلفی را به همراه دارد. یکی از این مباحث تسهیل در نوع پرداخت و خدمات است. از همین رو شررکت های معتبر مالی و بانک ها سرمایه گذاری زیادی روی این بحث انجام داده اند اما یکی از چالشهای بزرگ در این زمینه بحث سرعت در پرداخت و در عین حال امنیت بالاست. با به وجود آمدنNFC تقریبا این چالش برطرف شد. در کشورهای پیشرفته بحث کیف پول الکترونیکی سالهاست که مطرح است. در واقع کیف پول الکترونیکی بدان معنا ست که همانند سهولت در پرداخت فیزیکی بتوانید به همان سادگی نیز به صورت مجازی به مراودات مالی روزمره بپردازید. به طور مثال شرکت گوگلGoogle Wallet را معرفی کرد که در واقع همان کیف پول الکترونیکی است و کاربران از طریق آن و تلفن همراه مجهز بهNFC میتوانند به راحتی خرید کنند. برای این منظور کاربران باید نرم افزار مخصوص گوگل را روی د ستگاه خود که مجهز بهNFC است نصب و سپس حساب خود را شارژ کنند و در آخر کافی است به فرو شگاهی که از این فناوری پشتیبانی میکند، مراجعه و خرید کنند. در این روش فقط کافی اسررت کاربر برنامه مورد نظر را اجرا کند و گو شی موبایل خود را روی دستگاه مخصوص قرار دهد و عملیات پرداخت به سرعت انجام میشود.
اما جالب است بدانید در کشور ما هم چند سالی است بحث تسهیل پرداختهای الکترونیکی مطرح شده و حتی در برخی از اماکن تجاری و سازمانها این بحث اجرا شده است. به طور مثال کارت بلیت یکی از این موارد است. در واقع این برچسبNFC توانایی ذخیره اطلاعات از ۶۹بایت تا 4096 بایت را دارا ست. کارت های الکترونیکی مترو نیز یکی از مثالها در کشور ما ست که توانایی برنامه ریزی مجدد را دارد و کاربر بر حسب نیاز خود این کارت ها را شارژ می کند. در سالهای اخیر شاهد تو سعه این کارت ها بوده ایم به طوری که کاربران میتوانند به واسطه این کارتها علاوه بر خدمات مترو از پارکومتر و سیستم حمل و نقل اتوبوسرانی استفاده کنند. حتی در برخی از شهرها بحث پرداخت هزینه تاکسی از طریق این کارتها مطرح و اجرا شده ا ست؛ مثالهای که میتواند به حذف پول فیزیکی و همچنین پول خرد کمک شایانی کند و از این رو هزینه زیاد تولید پول حذف میشود.
کاربرد در منازل و خانه های هوشمند:
موضوع خانه های هوشمند چند سالی است که مطرح شده و بسیاری از شرکت های مطرح در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند . از چند جهت این موضوع حائز اهمیت است. یکی از مهم ترین مباحث صرفه جویی در مصرف انرژی و کمک به حفظ محیط زیست است. به همین منظور خانه های هوشمند به واسطه پیکربندی یکپارچه و قابلیت برنامه ریزی میتوانند تا ۵5 در صد در مصرف انرژی صرفه جویی کنند و اگر این فناوری در یکسو خانه های موجود در جهان به کار گرفته شود، شاهد ذخیره سازی عظیم انرژی در عرض کمتر از یک سال و همچنین کاهش چشمگیر آلودگی محیط زیست خواهیم بود.
اماNFC نیز به تازگی وارد خانه های هوشمند شده است. به طور مثالLG پروژهای در راستای خانه های هوشمند آینده معرفی کرد. در محصولات خانگی هوشمندLG ترکیبی از برچسبهایNFC و وایفای استفاده شده است. به طور مثال این شرکت در نسل جدید یخچال های خود از فناوری استفاده میکند که کاربر میتواند به واسطه دستگاههای هوشمند و نرم افزار مخصوص این شرکت یخچال خود را مدیریت کند. علاوه بر این می تواند بر اساس مواد غذایی موجود در یخچال به شما پیشنهاد پخت غذا دهد و اگر مورد تایید بود، آن را به مایکروفر ارسرال کند. یعنی فقط کافی است طبق دسرتو یخچال عمل کنید. همچنین شرکت پاناسونیک از دیگر شرکت هایی است که در این زمینه سرمایه گذاری کرده اما این تمام ماجرا نیست. به طور مثال میتوانید درب خانه خود را به برچسبها مجهز و از طریق د ستگاه هو شمند آن را باز کنید یا می توانید تلویزیون و دیگر د ستگاه های خود را مجهز به برچسبNFC و با دستگاه هوشمند تمامی این وسایل را کنترل کنید. این موضوع بدین معنی است که دستگاه هوشمند شما قلب تپنده خانه است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟احساس رایگان برای کمک!